Informatie

Algemene voorwaarden Dakspecialist Brabant

1. Definities
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
Opdrachtnemer: Dakspecialist Brabant.
Opdrachtgever: Degene met wie opdrachtnemer in de hoedanigheid van consument of in de hoedanigheid van ondernemer een overeenkomst tot aanneming van werk heeft gesloten, alsmede degene aan wie opdrachtnemer een offerte heeft uitgebracht.
Dagen: Alle kalenderdagen.
Consument: Een natuurlijk persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf.
Ondernemer: Een niet-consument.
Meer/minderwerk: Door de opdrachtgever gewenste toevoegingen aan of verminderingen van het overeengekomen werk, die leiden tot bijbetaling bovenop of verlaging van de overeengekomen prijs.

2. Aanbod, informatie en totstandkoming overeenkomst

  • 2.1 Alle offertes van opdrachtnemer zijn vrijblijvend, tenzij dat uitdrukkelijk anders in de offerte wordt vermeld.
  • 2.2 De offertes van opdrachtnemer zijn geldig gedurende een termijn van 30 dagen na dagtekening van de offerte, tenzij anders aangegeven. Tenzij anders aangegeven is opdrachtnemer slechts aan de offertes gebonden indien de aanvaarding hiervan door de opdrachtgever schriftelijk binnen 30 dagen wordt bevestigd.
  • 2.3 Indien de aanvaarding door de opdrachtgever (ook op kennelijk ondergeschikte punten) afwijkt van het in de offerte opgenomen aanbod, is opdrachtnemer daaraan niet gebonden. De overeenkomst komt dan niet conform deze afwijkende aanvaarding tot stand, tenzij opdrachtnemer anders aangeeft.
  • 2.4 Een samengestelde offerte/prijsopgave verplicht opdrachtnemer niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de in de offerte opgegeven prijs.

3. Verplichtingen van de opdrachtgever

  • 3.1 De opdrachtgever is gehouden opdrachtnemer tijdig alle informatie te verstrekken, welke opdrachtnemer naar zijn oordeel voor een correcte uitvoering van de overeenkomst nodig heeft. Het aanbod is gebaseerd op de daartoe door opdrachtgever verstrekte informatie, waarbij opdrachtnemer mag vertrouwen op de juistheid en volledigheid daarvan.
  • 3.2 De opdrachtgever zorgt ervoor dat de opdrachtnemer tijdig kan beschikken over de voor het uitvoeren van de werkzaamheden benodigde gegevens en goedkeuringen, zoals bijvoorbeeld bouwvergunningen en ontheffingen, evenals over voldoende gelegenheid voor aanvoer en bereikbaarheid met materieel en aansluitingsmogelijkheden voor elektrische machines en water.
  • 3.3 Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan opdrachtnemer zijn verstrekt, heeft opdrachtnemer het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten bij de opdrachtgever in rekening te brengen.
  • 3.4 De kosten van benodigd water en elektra zijn voor rekening van de opdrachtgever.
  • 3.5 De opdrachtgever zorgt ervoor dat werkzaamheden van derden, die niet tot de overeengekomen werkzaamheden behoren, tijdig worden verricht, zodat de uitvoering van het werk geen vertraging ondervindt.

4. Uitvoering van de overeenkomst

  • 4.1 Opdrachtnemer zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en in overeenstemming met de eisen van goed vakmanschap uitvoeren, op grond van de op dat moment bekende stand der techniek.
  • 4.2 Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft opdrachtnemer het recht werkzaamheden te laten verrichten door derden.
  • 4.3 Indien is overeengekomen dat de overeenkomst in fasen zal worden uitgevoerd, kan opdrachtnemer de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase behoren opschorten totdat de resultaten van de voorafgaande fase zijn goedgekeurd.
  • 4.4 Het aangenomen werk en de uitvoering daarvan zijn voor rekening en risico van opdrachtnemer met ingang van de aanvang tot en met de dag waarop het werk als opgeleverd wordt beschouwd.
  • 4.5 De opdrachtnemer is bekend met de wettelijke voorschriften en beschikkingen van overheidswege, voor zover deze gelden op de dag van de offerte. De naleving van deze voorschriften en de gevolgen daarvan zijn voor zijn rekening.
  • 4.6 De opdrachtnemer is verplicht de opdrachtgever te wijzen op onvolkomenheden in voorgeschreven constructies en werkwijzen, alsmede op gebreken in ter beschikking gestelde bouwstoffen, voor zover opdrachtnemer deze kende of redelijkerwijs behoorde te kennen.

5. Wijzigingen en meer/minderwerk

  • 5.1 Door de opdrachtgever verlangde wijzigingen in de (uitvoering van de) overeenkomst moeten schriftelijk aan opdrachtnemer worden gemeld vóór de aanvang van de uitvoering van de overeenkomst. Deze wijzigingen worden pas onderdeel van de overeenkomst nadat opdrachtnemer deze schriftelijk heeft aanvaard of met de uitvoering is begonnen. Indien de wijzigingen een deugdelijke uitvoering van de overeenkomst onmogelijk maken, is opdrachtnemer gerechtigd de overeenkomst te ontbinden. Problemen voortkomend uit de wijzigingen zijn voor rekening en risico van de opdrachtgever.
  • 5.2 Indien opdrachtnemer de wijzigingen in de oorspronkelijke overeenkomst aanvaardt, is de opdrachtgever verplicht alle daaruit voortvloeiende (extra) kosten als kosten van meerwerk te voldoen.
  • 5.3 Indien wijzigingen vertraging veroorzaken, worden de termijnen van opdrachtnemer verlengd met de periode van de vertraging.
  • 5.4 Opdrachtnemer zal de opdrachtgever zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van de gevolgen van meerwerk voor de uitvoeringstermijn en kosten.
  • 5.5 Indien de opdrachtgever niet binnen vier werkdagen bezwaar maakt tegen het meerwerk, wordt hij geacht dit te hebben aanvaard en is hij verplicht de kosten te voldoen.

6. Termijnen, levering en levertijd

  • 6.1 De door opdrachtnemer in verband met de uitvoering van de overeenkomst aan de opdrachtgever opgegeven termijnen/levertijden hebben slechts een indicatieve strekking en zijn nimmer als fatale termijnen te beschouwen, ook niet indien het gaat om uiterste termijnen.
  • 6.2 Indien buiten de in artikel 4 bedoelde gevallen de uitvoering van de overeenkomst door opdrachtnemer niet binnen de overeengekomen termijn kan plaatsvinden, zal opdrachtnemer de opdrachtgever zo spoedig mogelijk de nieuwe termijn opgeven waarbinnen de overeenkomst kan worden uitgevoerd.
  • 6.3 Indien enige door opdrachtnemer opgegeven termijn wordt overschreden, is opdrachtnemer ter zake eerst in verzuim nadat de opdrachtgever opdrachtnemer schriftelijk in gebreke heeft gesteld en opdrachtnemer een redelijke termijn heeft gegund om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen. Deze redelijke termijn zal minimaal gelijk zijn aan de helft van de oorspronkelijk overeengekomen termijn voor de uitvoering van de betreffende overeenkomst.

7. Prijzen en tarieven

  • 7.1 Tenzij de opdrachtgever consument is, zijn de door opdrachtnemer opgegeven prijzen en tarieven exclusief omzetbelasting en eventuele andere van overheidswege opgelegde heffingen. De prijzen en tarieven gelden voor de in de opdrachtbevestiging/offerte genoemde overeenkomst conform de opgegeven specificaties en de opgegeven periode(n).
  • 7.2 Partijen kunnen bij het tot stand komen van de overeenkomst een vaste prijs overeenkomen.
  • 7.3 Indien geen vaste prijs wordt overeengekomen, zal de vaste prijs worden vastgesteld op grond van het werkelijk bestede aantal uren (regie). De prijs wordt alsdan berekend volgens de gebruikelijke uurtarieven van opdrachtnemer, geldende voor de periode waarin de werkzaamheden worden verricht, tenzij een daarvan afwijkend uurtarief is overeengekomen.
  • 7.4 Bij regie kan een richtprijs worden afgegeven. Dit is een zo nauwkeurig mogelijke schatting van de uiteindelijk verschuldigde totaalprijs bestaande uit uren en/of materialen en/of overige kosten.
  • 7.5 Bij opdrachten met een looptijd van meer dan 4 weken zullen de door de opdrachtgever verschuldigde kosten periodiek (wekelijks) in rekening worden gebracht.
  • 7.6 Opdrachtnemer heeft te allen tijde het recht alle prijsverhogende factoren die zijn ontstaan na het uitbrengen van de offerte dan wel de totstandkoming van de overeenkomst aan de opdrachtgever in rekening te brengen. Indien de opdrachtgever een consument is, heeft de consument het recht de overeenkomst te ontbinden indien de prijsverhoging door opdrachtnemer wordt gewenst binnen 3 maanden na de datum van het sluiten van de overeenkomst.
  • 7.7 Elke opdrachtgever is in geval van een prijsstijging van het vaste honorarium of uurtarief van meer dan 10% gerechtigd de overeenkomst te ontbinden. De opdrachtgever is niet gerechtigd de overeenkomst te ontbinden indien de bevoegdheid tot verhoging van het vaste honorarium of uurtarief voortvloeit uit een bevoegdheid ingevolge de wet.
  • 7.8 Opdrachtnemer zal de opdrachtgever schriftelijk van het voornemen tot verhoging van het vaste honorarium of uurtarief op de hoogte stellen. Opdrachtnemer zal daarbij de omvang van, en de datum waarop, de prijsverhoging zal ingaan, vermelden.
  • 7.9 Indien de opdrachtgever, zowel ondernemer als consument, binnen 3 maanden na de datum van het sluiten van de overeenkomst de door opdrachtnemer kenbaar gemaakte verhoging van het vaste honorarium of uurtarief van meer dan 10% niet wenst te aanvaarden, is opdrachtgever gerechtigd binnen 14 dagen na de bedoelde kennisgeving de overeenkomst te ontbinden tegen de in de kennisgeving van opdrachtnemer genoemde datum waarop de prijs- of tariefsaanpassing in werking zou treden.

8. Overmacht

  • 8.1 In geval van blijvende overmacht is opdrachtnemer gerechtigd de overeenkomst met de opdrachtgever buitengerechtelijk door middel van een schriftelijke verklaring zonder gerechtelijke tussenkomst te ontbinden. Opdrachtnemer is ter zake jegens de opdrachtgever niet aansprakelijk voor enige door de opdrachtgever geleden schade, van welke aard en omvang dan ook.
  • 8.2 In geval van tijdelijke overmacht is opdrachtnemer gerechtigd de termijnen waarbinnen de overeenkomst moet worden uitgevoerd te verlengen met de tijd gedurende welke de tijdelijke verhindering geldt. Indien genoemde verhindering langer dan zes maanden duurt, kan de opdrachtgever gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst verlangen, zonder dat de opdrachtgever recht heeft op schadevergoeding, zulks onverminderd de (betalings-)verplichtingen van de opdrachtgever ter zake van het reeds door opdrachtnemer uitgevoerde deel van de overeenkomst.
  • 8.3 Indien opdrachtnemer bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan zijn verplichtingen kan voldoen, is opdrachtnemer bevoegd het reeds verrichte, respectievelijk het te verrichten deel van de overeenkomst, afzonderlijk te factureren.

9. Betaling en zekerheid

  • 9.1 Betaling door de opdrachtgever dient op factuurdatum te geschieden op de door opdrachtnemer aangegeven wijze, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Alle betalingstermijnen zijn te beschouwen als fatale termijnen, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen. Elke verrekeningsbevoegdheid van de opdrachtgever, uit welke hoofde en om welke reden dan ook, wordt uitdrukkelijk uitgesloten.
  • 9.2 Bezwaren tegen facturen schorten de betalingsverplichting van de opdrachtgever niet op.
  • 9.3 Indien de opdrachtgever niet tijdig of niet volledig betaalt, is hij zonder voorafgaande ingebrekestelling over het openstaande factuurbedrag de wettelijke rente verschuldigd in de hoedanigheid van opdrachtgever/consument en de wettelijke handelsrente in de hoedanigheid van opdrachtgever/ondernemer.
  • 9.4 Indien de opdrachtgever in verzuim is in de nakoming van zijn verplichtingen, komen buitengerechtelijke incassokosten conform rapport Voorwerk verschuldigd onverminderd de aan opdrachtnemer toekomende rechten, zoals die op schadevergoeding of nakoming.

10. Reclames/klachten

  • 10.1 Klachten over de verrichte werkzaamheden dienen door de opdrachtgever (ondernemer) binnen 14 dagen na ontdekking schriftelijk per aangetekend schrijven te worden gemeld aan opdrachtnemer. Voor de opdrachtgever (consument) geldt een termijn van 2 maanden. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming(en) te bevatten, zodat opdrachtnemer in staat is adequaat te reageren.
  • 10.2 Klachten geven de opdrachtgever (ondernemer) nimmer het recht zijn betalingsverplichtingen op te schorten.
  • 10.3 Indien opdrachtnemer een klacht gegrond acht, is hij gerechtigd de betreffende werkzaamheden opnieuw uit te voeren, dan wel de klacht op een andere manier te verhelpen.
  • 10.4 Indien de opdrachtgever meent dat opdrachtnemer de overeenkomst niet tijdig of correct heeft uitgevoerd, dient hij dit conform lid 1 schriftelijk kenbaar te maken en de daarop gebaseerde aanspraken binnen 12 maanden na deze kennisgeving in rechte geldend te maken. Na deze periode vervallen al zijn rechten en aanspraken.

11. Aansprakelijkheid

  • 11.1 Opdrachtnemer is uitsluitend aansprakelijk voor schade geleden door de opdrachtgever voor zover deze schade wordt gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering van opdrachtnemer.
  • 11.2 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, of schade door bedrijfsstagnatie, tenzij sprake is van opzet of grove onzorgvuldigheid van opdrachtnemer.
  • 11.3 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door derden die zijn ingeschakeld bij de uitvoering van de overeenkomst, tenzij deze schade mede is veroorzaakt door opzet of grove onzorgvuldigheid van opdrachtnemer.
  • 11.4 Indien opdrachtnemer aansprakelijk mocht blijken te zijn, is deze aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het factuurbedrag van de overeenkomst met een maximum van €2.500.
  • 11.5 De opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden ter zake van schade in verband met de door opdrachtnemer uitgevoerde overeenkomsten, tenzij sprake is van opzet of grove onzorgvuldigheid van opdrachtnemer.

12. Opschorting en ontbinding

  • 12.1 Indien de opdrachtgever zijn verplichtingen niet nakomt, is opdrachtnemer gerechtigd zijn verplichtingen op te schorten totdat de opdrachtgever zijn verplichtingen alsnog volledig nakomt.
  • 12.2 Opdrachtnemer heeft het recht de overeenkomst te ontbinden zonder gerechtelijke tussenkomst indien er sprake is van blijvende overmacht of faillissement/surséance van betaling van de opdrachtgever.

13. Overige bepalingen

  • 13.1 Op alle rechtsverhoudingen tussen opdrachtnemer en opdrachtgever is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
  • 13.2 Alle geschillen voortvloeiend uit de rechtsverhouding tussen opdrachtnemer en opdrachtgever zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar opdrachtnemer is gevestigd, tenzij dwingend recht anders voorschrijft.
klantenservice

Hi, kan ik je helpen?


We zijn bereikbaar op

Ma t/m zo 08:00 – 23:00